• Deserted Airplane Graffiti
    The cemetery of disused war planes in Arizona are getting the world’s best urban artists paint on the ruined US Air Force jets, vividly bringing them back to life...
  • Kraft Paper Lounger
    Famed for their Paper Softwall which earned the permanent collection by the MoMA, Molo Studio is expanding the collection with a series of softseating...
  • TV Poster Series
    A series of modernist images inspired by TV shows created by converting some simple lines and shapes into very characteristic illustration...
  • Volim Honey Packaging
    A really nice and quality packaging design come from a far country, small producer such as Serbia...

millions dollars kiravan

61 year old Bran Ferren spends millions creating one-off camper van- KiraVan, a vehicle includes an office, kitchen, bedrooms and even its own motorbike and drone for his 4 year old daughter. The father & daughter hope to travel across America and the world in this super truck.

The KiraVan, a giant custom built six-wheeled off road truck, is capable of drive down mud-swamped roads, and even rock covered roads. It will be able to travel up to 2,000 miles without resupply and navigate slopes as steep as 45 degrees thanks to a special suspension system.

The cockpit also has a special vibration reducing chair, as well as control for drones that can fly ahead to check traffic. At 31 feet long and more than 10 feet high, it is better equipped than most homes. It has an ecofriendly bathroom, a custom-designed kitchen where meals can be prepared, along with storage space for two weeks of traveling.

millions dollars kiravan
millions dollars kiravan
millions dollars kiravan
millions dollars kiravan
millions dollars kiravan
millions dollars kiravan
milan design week 2014 citizen light is time

Thanks to Enrico Zilli for sending us these photos of a light installation project at Milan Design Week 2014.

LIGHT is TIME is the mesmerizing exhibition at Milan Design Week 2014 developed by Tsuyoshi Tane of DGT Architects together with CITIZEN’s in-house design team.

As a part of its global branding activities, Citizen came to take on the challenge of making watches that "change light into time" in accordance with the company's philosophy of "watches for all citizens." "Light is Time" is an installation of light and time. The installation is comprised of 80,000 watches’ plates-the structural device that supports all of a watch's components. suspended in air at La Triennale di Milano will welcome visitors into an ethereal Art Installation that will blend the borders of time and space through light. There, a space orchestration where light will fill the space, conveying, through sound and light, a sense of light and time as yet unexperienced by humanity. Among other highlights, a pocket watch from the 1920s and the latest model will also be on exhibit. This rare timepiece will show visitors a glimpse of the origin of CITIZEN.

milan design week 2014 citizen light is time milan design week 2014 citizen light is time milan design week 2014 citizen light is time milan design week 2014 citizen light is time milan design week 2014 citizen light is time

DGT was founded in Paris in 2006 under the joint management of Dan Dorell, Lina Ghotmeh and Tsuyoshi Tane. The winner of the international competition to design the Estonian National Museum, DGT is experimenting with architectural creation under the idea of a "Memory Field" from the firm's base in Paris. In addition to the ongoing building of the Estonian National Museum (slated for completion in 2016), DGT has projects underway in France, Italy, Japan, Lebanon and Switzerland. The firm has drawn international attention, as in 2008 when U.K.-based Icon Magazine selected DGT among the "20 essential young architects," and for "Kofun Stadium," a proposal for which DGT was selected a finalist in the 2012 international competition for the New National Stadium of Japan. DGT has won numerous other prizes including the young architects prize from the French Ministry of Culture (2008) and an award from the Architects Association of Milan (2008), as well as being the Red Dot Award Winner (2013).


Thanks to Marcos Aretio from Markmus Design Studio for sending us their project of Mischbar in Nuremberg.

A place that serves salads, soups & curries, ice creams, coffee, smoothies and juices, only deserves a name: "Mischbar" (Mixbar for the non-german speakers).

The claim from Mischbar "We bring you fresh local food" took the design studio formed by Marcos Aretio & Udo Kloos to their concept: an INDOOR MARKET, full of sunshades, hanging bulbs, trolleys and high tables, where fresh local ingredients are transformed into salads, smoothies or curries. The counter is built in 3 different materials and textures, depending the food that you get; striped white Corian (which looks like tiles) for ice-creams, oak wood for the soups & curries and concrete for the salads area. Cold, warm and fresh materials respectively. As a small detail, a tray dispenser was built inside the counter. The bench is a non-stop 7 meters long oak bench. The back of the bench was used to house a representation of the city of Nuremberg, a piece created by artist Martin Tibabuzo with rubber stamps made out of his own illustrations. Tibabuzo also illustrated the menu board, the columns and the tray-trolley.





Probably the biggest challenge was to create the Soups & Curries menu. Mischbar has a menu of 90 different soups and curries, but only 6 are daily served. The menu had to be easily interchangeable and visible. The solution was given by creating 30 wooden triangular bars, each “Toblerone” contains 3 dishes & prices which can be easily turned.

Finally, the coat hanger was designed making a wink to ice-cream lovers, using metal scoops to create the hooks.

Mischbar is located in the historic city center of Nuremberg, very close to the Hauptmarkt where the (probably) most famous Christmas Market happens every December. 








Hobo from Molo Studio is a tote bag and also a lantern at night. Inspired by the urban nightlife of Zona Tortona during design week, Hobo comes to life with an energy-efficient LED light source glowing through its delicate pattern of translucent felted wool. The Hobo bag is visually unique and practical in its capacity. The durable & sturdy material allows it to be used for carrying a heavy load of books, groceries, or as a carry-all day bag.

Hobo Lantern Bag is also particularly useful when walking in the dark. No more torchlight is needed! 





+ molo studio


"Pracownia" is the tenth project of the collection "XII", designed entirely by Karina Wiciak.

The restaurant is called "Pracownia" (which in Polish means "workshop"), because it was designed as a light pastiche of a painter's studio. The most characteristic features of the interior are colourful blobs, because almost the entire interior of the "Papiernia" has been splashed with paint, from floor through furniture to the ceiling. It was not designed to be youth interior in the pop-art style, but to be modern, elegant restaurant. That is why, beyond the blots, the white and silver metal finish dominates.

To the topic of painting studio, some other design elements have been matched.

Structural columns resemble enlarged paint brushes.

Glass, pendant lamps and table tops have a shape of palette.



A bucket (of course a paint bucket) is present both in the design of tables, chairs and pendant lamps. Brush ends (sticking out of a bucket placed in the table) are used instead of the usual candles or table lamps.

Since the whole interior is designed like a painter's studio, also the toilets cannot deviate from the topic. Therefore, the design of compact toilet bowl and sink also uses a form of bucket, and the counter top and mirror are mounted on a large easel.






André Joyau, a Brooklyn based furniture designer and craftsman who has been creating unique and environmentally responsible furniture for the past 25 years. His work reflects the life experiences gained during his youth in rural France on the family farm. André’s work is tempered by his sensibility and desire to make good design while allowing the natural and the organic a place in the finished work.

André Joyau Studio specializes in high end furniture, accessories and lighting. André Joyau Studio has developed strong, long term relationships with exclusive top market designers employing flexibility and direction to meet and provide for the specific needs of customers.

André Joyau Studio’s mission is to be a dynamically growing and environmentally responsible designer and distributor of high quality furniture, accessories and lighting.



Andre Joyau from Old Machine on Vimeo.



After failed to find an old building with the spirit of the American East Coast, the owner asked the designer Rene Desjardins to build a new house which possessed all the quality of New England style.

The newly build New England Residence is like an American cottages, it favours the light, the views, the landscape, friendly large rooms and wood, but the resemblance ends there. There are no rustic or nostalgic references here, no decorative excesses or accumulations. All the attributes of the bourgeois style have been reinterpreted in a way that could not be more contemporary, proof that minimalism, once mastered, stands beyond time. The villa does, however, give the impression that it has always been there. It is a place with history, where classic elements coexist with artfully crafted lamps, antiques and collectibles, Louis XV wing chairs and 1930s love seats, opulent velvet and rustic linen, Murano glass and plastic… almost as if remnants of generations past had accumulated in a family home.

The interior can be summarized in three words: consistency, flow and flexibility. As hoped, the villa is as appropriate for a dinner for 50 as it is for relaxed weekends among children and grandchildren, or even just a getaway for two. A wide corridor on the ground floor leads to reception areas facing the lake as well as the private wing on the garden side. A symbol of hospitality, the dining room has been placed at its core, facing the vestibule. The villa’s considerable volume is nevertheless broken down into distinct spaces by openings – some of which are made theatrical by square panelled columns – that mark movement without introducing visual interruptions. Sliding doors that slip into the walls make it possible to close off or open up private rooms to satisfy many different needs. For personal privacy and freedom, the rooms upstairs have been designed as virtually independent worlds.

The villa is characterized throughout by style and refinement that are stripped of any pretension. Elegant Ipe floors and the occasional Oriental rug add a warm counterpoint to the pure, symmetrical lines. Similarly, white - a colour that is by definition pure - and honey yellow add a certain modernity to the wall panelling, the ceiling casings and the mouldings, creating a particularly peaceful atmosphere. Every element, down to the door handles, was designed and fabricated in accordance with good trade practice.

New England Residence is designed by Rene Desjardins of Gestion René Desjardins.






+ Gestion René Desjardins
The wedding ring or wedding band has a surprisingly longer history than what we had thought. The custom of wearing such a ring has spread widely beyond its origin in Ancient Egypt around 4000BC. Historically, wedding ring through different stages in history have been worn on different fingers, including the thumb, and on both the left and right hands. Interestingly, in many countries, even today, including Norway, Russia, Greece, Ukraine, Bulgaria, Poland, Austria, Germany,Portugal and Spain, the wedding ring in worn on the ring finger of the right hand and not the left. In Jewish tradition, the groom places the ring on the bride’s index finger, and not the “ring” finger at all. The infographics below will provide us with a glimpse of the history of wedding ring.


Via: Shane Co.


Designed by internationally acclaimed Herzog & de Meuron, the new 34,400-sq-ft Parrish Art Museum is essentially a double-barrelled, extruded version of the classic, house-shaped artist's studio.

Founded in 1898, the newly designed museum includes 12,200 square feet of exhibition space- three times larger of the Museum's former building.

The horizon structure consists of two parallel wings joined by a central circulation spine running the length of the building. The whole building has been designed to take advantage of natural north light.




The single-floor museum is wonderfully simple, with public functions (such as reception, store, and café) to the west, administrative offices and art handling to the east. Galleries are clustered in the middle, arrayed in two parallel bars.

Continuing along the central spine, the administrative offices are located to the east of the galleries. Here will be the offices, meeting room, and staff lounge. The most easterly section of the building will be dedicated to art storage, shipping and receiving, and other “back of the house” functions. 




+ Herzog & de Meuron